Van Deinse Media Tom Magazine Twentelife Tom's Businessclub Twentesport TOM's Business Blow Out / Zaken Verkiezing

Twentelife agenda

16 september, 14 oktober, 11 november
Leren kijken met je oren
Tijdens deze lezingen bij Museum No Hero in Delden leer je kunst te ervaren met niet alleen je ogen, maar ook je oren en andere zintuigen. Componist en theaterschrijver Geert Christenhusz leert je door middel van de lezingen en rondleidingen wat een andere omgeving met kunst kan doen.
www.museumnohero.nlCulinaire Stoomtrein
Ooit eens willen dineren in een pop-up restaurant in een rijdende stoomtrein? Kom dan naar Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Geniet van de 2,5 uur durende proefrit door het Twentse coulisselandschap, terwijl u het vorkjesdiner bestaande uit zes gangen met bijpassende wijnen krijgt geserveerd door sterrenchef Lars van Galen van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink en zijn team.

www.museumbuurtspoorweg.nl


29 september

Mode Event Rijssen

Er mag nieuwe kleding gekocht worden want de herfst is begonnen! In Rijssen worden de nieuwste najaarscollecties en trends van het herfstseizoen gepresenteerd. Tevens zijn er verschillende activiteiten in het centrum. De winkels zijn deze avond tot negen uur geopend.

 www.winkeleninrijssen.nl


30 september

De Culturele Zondag – UITfestival

Enschede viert op zondag 30 september de start van het nieuwe culturele seizoen. Ditmaal staat De Culturele Zondag in het teken van Het UITfestival. Het festival bevindt zich in en rondom De Oude Markt dat wordt omgetoverd tot een plek vol muziek, theater, dans en allerlei andere vormen van kunst.

www.culturelezondagenschede.nl


3 t/m 7 oktober
Glasrijk Tubbergen
Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design- en glas-in-lood. Neem ook eens een kijkje in het bos. Een heel unieke locatie, want glas in de buitenlucht is kwetsbaar, speciaal als het om grote objecten gaat. 

www.glasrijk.nl


5, 6 en 7 oktober

Schuilenburg Herfstfair 2018

In herfstsfeer langs vele kraampjes struinen? In Hellendoorn kan dat op de 3-daagse Schuilenburg Herfstfair. Voor de creatieve bezoekers worden er herfstworkshops gegeven en jonge bezoekers kunnen zich vermaken met workshops en demonstraties.

www.schuilenburgherfstfair.nl


6 t/m 28 oktober

Kunst in de etalage

Een jaarlijks terugkerend evenement dat zich afspeelt in de binnenstad van Oldenzaal. Kunstenaars presenteren in de etalages verschillende kunstvormen. Op deze manier kun je het kunst bewonderen en winkelen combineren.

www.kunstindeetalage.nl11 t/m 14 oktober
Military Boekelo - Enschede
Bezoekers uit binnen- en buitenland reizen ieder jaar af naar het Twentse Boekelo om te genieten van het hippisch spektakel waar ruiters met hetzelfde paard uitkomen in drie disciplines: dressuur, de crosscountry en springen. Military Boekelo-Enschede is bekend om het technisch hoogstaande parcours, de oer Twentse gezellige informele sfeer en de kampioenschapsambiance met tienduizenden toeschouwers in de Crosscountry.
www.military-boekelo.nl 


13 oktober

Landgoed Twente Marathon

Hardlopen door het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en onderweg genieten van heerlijke streekproducten.

www.landgoedtwentemarathon.nl18 t/m 28 oktober
Kunstmoment Diepenheim

In de maand oktober transformeert Diepenheim tot een grote open tentoonstellingsruimte. Op bijzondere locaties tonen meer dan 100 professionele kunstenaars hun werk. Je vindt de kunst op plekken waar je het niet verwacht: oude schuren, bijzondere huizen, winkels, maar ook in galeries, bij kastelen en in de buitengebieden. Naast het kunstprogramma zijn er ook workshops en presentaties. Veel kunstenaars zijn ook aanwezig tijdens het evenement en geven een toelichting op hun werk. Kunst in een inspirerende, gevarieerde en bijzondere sfeer dus!

www.kunstmomentdiepenheim.nl


20 oktober

Una Notte Italiana

Nog even de Italiaanse sfeer vasthouden na je vakantie? Of genoten van het Italiaanse Dorp op RTL4? Drie Sardijnse dames uit Enschede organiseren Una Notte Italiana in ’t Bölke in Enschede. Niet alleen voor italianen, maar voor iedereen die houdt van Italië. DJ Gianna Esposito draait de welbekende italiaanse hits en er zijn optredens van Italiaanse zangers. Ook kun je zelf meedoen met de Karaoke. Mooie prijzen zijn er te winnen in de loterij en gedurende de avond zijn er tal van verassingen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Ristorante Isolabella in Losser of Pinna Delicatessen in Enschede. Tevens te bestellen via Facebook Una Notte Italiana!


21 oktober

Folk en Bock

Folk en Bock, een gemoedelijke middag voor de echte bokbier liefhebber. Op het gezelligste bokbier festival van Twente is er de gelegenheid om bijzonder bokbieren te proeven onder het genot van live muziek én lekker eten. Voor de echte liefhebber is er een speciaal arrangement dat bestaat uit vijf  soorten bokbieren van de tap uit originele glazen.

www.mdzk.nl


27, 28 oktober

Landgoed Twente Fair

Het natuurgebied Het Lutterzand vormt het decor van de Landgoed Twente Fair 2018. Deze twee dagen kan inspiratie op worden gedaan voor fotografen, schilders en kunstenaars. Natuur en het buitenleven hebben dit jaar een belangrijke rol. Wat bijzonder maakt aan de fair zijn de vijf thema’s fier, gerijpt, genereus, weelderig en sprankelend.

www.landgoedtwentefair.nl


28 oktober
Diepe Hel Holterbergloop
Onder perfecte weersomstandigheden hardlopen in de herfsttinten van de prachtige Sallandse Heuvelrug. Een echte ‘must do’ voor de hardloopfans! Schrijf alvast in de agenda: zondag 28 oktober, met verschillende afstanden van 6 km, 10 km en de halve marathon (21,1 km).

www.diepehelholterbergloop.nl29 oktober

Wie blijft hier

Maaike Sanders vertelt met liedjes, personages en verhalen over haar worsteling met tijd. Vroeger kon ze in het gras gaan liggen en vervelen, zeeën van tijd. Nu is dat wel anders. Tegenwoordig bel je op de fiets en tijdens het computeren. Terwijl je de beste ideeën op je fiets krijgt of onder de douche.

www.concordia.nl


31 oktober

Filling Dreams – Het Filiaal Theatermakers

We kennen allemaal wel het gevoel dat je valt, voordat je echt inslaapt. Met tekst, zang, muziek, videoprojecties, poppen en allerlei objecten halen Filiaal Theatermakers alles uit de kast om dat specifieke moment uit te beelden. Een avond vermaak voor jong en oud!

www.wilminktheater.nl3 t/m 10 november
Indoor Wierden
Van zaterdag 3 november tot en met zaterdag 10 november 2018 komt de top van de nationale en internationale springsport naar de 41e editie van Indoor Wierden. Zoals ieder jaar kan er weer genoten worden van de sport, met als hoogtepunt het spectaculaire Puissance-springen.
www.indoorwierden.com


11 november
Proef Markelo

Laat je verrassen door deze culinaire toch door Markelo, waarbij je bij de tien deelnemende restaurants gastvrij wordt ontvangen met een heerlijke amuse en een bijpassend glas wijn. Het belooft een culinaire middag te worden waarbij je kunt genieten van kleine gerechtjes geserveerd met bijpassende wijnen en meteen een goede indruk kunt krijgen en de sfeer kunt proeven van de betreffende horecagelegenheid.
www.vvvhofvantwente.nl

>

Uitgaven

 • Technische gegevens Twentelife
  Oplage:
  30.000 exemplaren
  Frequentie: 4x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 300 mm
  Zetspiegel: 210 x 280 mm

  Verspreiding
  Twentelife wordt verspreid via abonnementen en is landelijk verkrijgbaar in 500 winkels. Tevens ligt het magazine bij diverse evenementen in de regio, zoals Military Boekelo-Enschede en het Summer Event. Daarnaast worden leestafelexemplaren gedistribueerd binnen de gehele regionale toeristische sector en ontvangstruimte in de regio Twente. Twentelife is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Pim Polman, tekort aan vakmensen: krokodillentranen?, mismatch opleidingen & competenties, en meer ... 

  Technische gegevens TOM Magazine
  Oplage:
  8.000 exemplaren
  Frequentie: 6x per jaar, presentatie iedere nieuwe TOM
  tijdens TOM's preview
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 267 mm

  Verspreiding & doelgroep
  TOM wordt verspreid op basis van controlled circulation onder directie en decision makers in heel Twente. TOM Magazine is via de app van www.magzine.nu  verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens WIT wonen & business
  Oplage:
  20.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 178 x 264 mm

  Verspreiding
  Het combinatiemagazine WIT wonen & business wordt verspreid via controlled circulation onder gezinnen en bedrijven in de regio Twente-Achterhoek-Stedendriehoek. Ook wordt WIT verspreid via losse verkooppunten door heel Twente. WIT is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. drie trainingsstijlen, Agfra Holding, Keniaanse Rose Maru, en meer ...

  Technische gegevens Enschede Marathon magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 14 april
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Enschede Marathon magazine wordt verspreid onder de lopers en sponsors van de Enschede Marathon. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Enschede Marathon magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Military Magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 29 september
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Military Magazine wordt verspreid onder de bezoekers van Military Boekelo-Enschede. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Military Magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. spannende eindstrijd triathlon Holten, historisch goud voor Sanne op balk, foutloze rit tijdens Military zorgt voor goud, en meer ...

  Technische gegevens TwenteSport Jaaroverzicht 
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 275 mm
  Zetspiegel: 190 x 255 mm

  Verspreiding
  TwenteSport Jaaroverzicht ligt in diverse boekwinkels en speciaalzaken in Twente en is online te bestellen via de webshop. Het magazine wordt meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. TwenteSport Jaaroverzicht is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Innovation
  Oplage:
  5.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Uitgave: Kennispark Twente & Van Deinse Media
  Samenwerkende partners: Ernst & Young, Twente Branding, BTC-Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Verspreiding en doelgroep
  Als bijlage bij TOM (Twents Ondernemers Magazine) en tevens verkrijgbaar bij Kennispark Twente

 • Alle relevante informatie over de club FC Twente in al haar facetten, zowel sportief als zakelijk.

  Technische gegevens FC Twente Presentatiegids
  Oplage:
  22.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 297 mm
  Zetspiegel: 200 x 266 mm

  De FC Twente Presentatiegids verschijnt jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen. De redactie wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media.

  De presentatiegids is bedoeld voor sponsors, relaties, pers en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen de Presentatiegids automatisch.

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in gastronomie, eerlijke producten, gezelligheid en houdt van het goede leven.

  Technische gegevens SmaakVol Twente
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Verschijning: 9 juni
  Bladspiegel: 210 x 148 mm

  Verspreiding
  SmaakVol Twente wordt verspreid als bijlage bij het zomernummer van Twentelife. Daarnaast krijgt elke adverteerder 100 exemplaren om zelf te verspreiden.