Van Deinse Media Tom Magazine Twentelife Tom's Businessclub Twentesport TOM's Business Blow Out / Zaken Verkiezing

TUKKERS EN TEMPO

    

Nicole Buch
Nicole Buch is televisieproducent en presentatrice. Ze is geboren in Amsterdam, maar bracht haar jeugd voor het merendeel door in Twente.


HERFST

Gisteren was het nog dertig graden. En nu, terwijl ik achter mijn computer sta en door het raam naar buiten kijk, regent het pijpenstelen. Jawel, goed opgemerkt: ik doe mee aan, wat je zou kunnen noemen, ‘die moderne dingen’. En ik zal je zeggen: het voelt echt heerlijk niet de hele dag te zitten. Nou was ik toch al niet zo goed in stilzitten; ik zit altijd al te draaien op mijn stoel en sta al regelmatig op van mijn bureau, maar staand werken is voor mij dus een uitvinding. Want als ik niet met mijn  handen aan het toetsenbord geplakt zit, loop ik rond of ik dans een beetje op de muziek die ik draai.


Welnu: Met ‘Herfst’ benoemen we natuurlijk het seizoen, maar ‘herfst’ staat voor vele andere zaken en vooral sferen. De bakken regen die nu over ons uitgestort worden, associëren we met de herfst. Ik vind het heerlijk om de elementen te trotseren, lekker hard te lopen in de regen, om dan onder een lekkere warme douche te stappen en met een kop thee bij het haardvuur te gaan zitten. Ik ben iemand van rituelen. Het eerste wat ik na het opstaan doe, is mijn klompjes aan en de luiken van mijn huis openen, om vervolgens met een kopje sojacappuccino in de tuin te gaan zitten. En weet je wat: Sinds een paar weken is het daar: die geur van de herfst. Je kunt echt ruiken dat de herfst er aan zit te komen. Niet alleen zijn de dagen korter; het licht verandert en ’s ochtends is het vochtig.


De dieren gedragen zich ook anders. In hoog tempo pikt een boomklever insectjes van de stam van de dikke eik. Een grote bonte specht trommelt vrolijk op de takken en voor me springen de eekhoorntjes heen en weer. In sneltreinvaart klauteren ze naar de grond. Aandoenlijk is het als er eentje het stenen trappetje van mijn terras opklimt, rustig voor me gaat zitten en me aankijkt. Zou hij naar me toe komen om te kijken of ik nog andere lekkere dingen heb dan de beukennootjes uit de boom? Het schijnt dat je speciaal eekhoorntjesvoer hebt, maar ik sta altijd in dubio: moet je dieren die in de vrije natuur leven nou voeren, gewoon omdat je het leuk vindt ze dicht om je heen te hebben, of niet? In principe moeten ze zichzelf kunnen redden, is namelijk altijd mijn uitgangspunt.


Wij mensen denken dat dieren ons nodig hebben, maar dat is niet waar, het is simpelweg andersom. Wij houden van onze (huis)dieren, en onze huisdieren wekken de suggestie dat ze ook van ons houden, maar dat is een illusie. Dieren zijn aardig tegen de mensen die ze voeren. Omdat wij ons als mens superieur voelen, dringen wij onze menselijke waarden op aan de natuur en denken we dat we belangrijk zijn in de dierenwereld, maar ik ben er van overtuigd dat de dieren prima zonder ons kunnen. Althans, als wij met ons menselijk handelen niet al te veel milieuschade aan blijven richten. Ik ben er nog niet uit of ik mijn eekhoornvriend blij zal maken met extra knaagvoer. In de herfst eet hij extra veel om een dikker vetlaagje op te bouwen voor de winter en ik wil natuurlijk wel dat hij de wintermaanden goed doorkomt, zodat ik van hem en zijn vriendjes kan blijven genieten. Toch vertrouw ik erop dat deze makker mij, ook als ik hem niet lok met eten, gedag blijft komen zeggen. Dat is wat mij betreft een gevoel, geen illusie, we vinden elkaar lief en er is een overeenkomst: we houden allebei van eekhoorntjesbrood.

>
>

Uitgaven

 • Met o.a. Nathalie Baartman, de Nederlandse Reisopera, natuur op Instagram & Hoeve de Haar.  

  Technische gegevens Twentelife
  Oplage:
  30.000 exemplaren
  Frequentie: 4x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 300 mm
  Zetspiegel: 210 x 280 mm

  Verspreiding
  Twentelife wordt verspreid via abonnementen en is landelijk verkrijgbaar in 500 winkels. Tevens ligt het magazine bij diverse evenementen in de regio, zoals Military Boekelo-Enschede en het Summer Event. Daarnaast worden leestafelexemplaren gedistribueerd binnen de gehele regionale toeristische sector en ontvangstruimte in de regio Twente. Twentelife is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Pim Polman, tekort aan vakmensen: krokodillentranen?, mismatch opleidingen & competenties, en meer ... 

  Technische gegevens TOM Magazine
  Oplage:
  8.000 exemplaren
  Frequentie: 6x per jaar, presentatie iedere nieuwe TOM
  tijdens TOM's preview
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 267 mm

  Verspreiding & doelgroep
  TOM wordt verspreidt op basis van controlled circulation onder directie en decision makers in heel Twente. TOM Magazine is via de app van www.magzine.nu  verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. architect Marieke Blanken, Landgoed Westerflier en de boekenkast van Onno van Veldhuizen.

  Technische gegevens WIT wonen & business
  Oplage:
  20.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 178 x 264 mm

  Verspreiding
  Het combinatiemagazine WIT wonen & business wordt verspreidt via controlled circulation onder gezinnen en bedrijven in de regio Twente-Achterhoek-Stedendriehoek. Ook wordt WIT verspreid via losse verkooppunten door heel Twente. WIT is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. drie trainingsstijlen, Agfra Holding, Keniaanse Rose Maru, en meer ...

  Technische gegevens Enschede Marathon magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 14 april
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Enschede Marathon magazine wordt verspreid onder de lopers en sponsors van de Enschede Marathon. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Enschede Marathon magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Yogi Breisner, verhuizing Military, parcoursbouwers Gary Podmore & Gary Barlow, terugblik Rio, en meer...

  Technische gegevens Military Magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 29 september
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Military Magazine wordt verspreid onder de bezoekers van Military Boekelo-Enschede. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Military Magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. spannende eindstrijd triathlon Holten, historisch goud voor Sanne op balk, foutloze rit tijdens Military zorgt voor goud, en meer ...

  Technische gegevens TwenteSport Jaaroverzicht 
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 275 mm
  Zetspiegel: 190 x 255 mm

  Verspreiding
  TwenteSport Jaaroverzicht ligt in diverse boekwinkels en speciaalzaken in Twente en is online te bestellen via de webshop. Het magazine wordt meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. TwenteSport Jaaroverzicht is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met verhaal over Twentse start-ups, Virtual Reality, Europastry, SaXcell-vezel, en meer ...

  Technische gegevens Innovation
  Oplage:
  5.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Uitgave: Kennispark Twente & Van Deinse Media
  Samenwerkende partners: Ernst & Young, Twente Branding, BTC-Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Verspreiding en doelgroep
  Als bijlage bij TOM (Twents Ondernemers Magazine) en tevens verkrijgbaar bij Kennispark Twente

 • Alle relevante informatie over de club FC Twente in al haar facetten, zowel sportief als zakelijk.

  Technische gegevens FC Twente Presentatiegids
  Oplage:
  22.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 297 mm
  Zetspiegel: 200 x 266 mm

  De FC Twente Presentatiegids verschijnt jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen. De redactie wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media.

  De presentatiegids is bedoeld voor sponsors, relaties, pers en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen de Presentatiegids automatisch.

 • Met o.a. speler Stefan Thesker & sponsor Herman Kok in gesprek, aan tafel in Cook & Play, "Walking Football", en meer ... 

  Technische gegevens Businessmagazine BASIS
  Oplage:
  3.500 exemplaren
  Frequentie: 3x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 272 mm

  BASIS is het businessmagazine voor sponsors van FC Twente. De redactie van BASIS wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media. 

  Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen het blad automatisch. BASIS is ook los te koop in Fanshop De Grolsch Veste, via de webshop van FC Twente en is via de app van www.magzine.nu tevens als download beschikbaar voor smartphone én tablet.