Van Deinse Media Tom Magazine Twentelife Tom's Businessclub Twentesport TOM's Business Blow Out / Zaken Verkiezing

TUKKERS EN TEMPO

    

Nicole Buch
Nicole Buch is televisieproducent en presentatrice. Ze is geboren in Amsterdam, maar bracht haar jeugd voor het merendeel door in Twente.


WINTER

De winter komt er aan en voor het eerst in ruim twintig jaar voel ik een kerstgevoel opborrelen. Terwijl ik me afvraag wat dat dan betekent, dwalen mijn gedachten af naar mijn jeugd in Twente. Voor mijn gevoel waren de winters vroeger pas écht koud. Als het even kon bonden we onze schaatsen onder en trokken baantjes over de sloot. Wanneer er sneeuw viel, pakten we de langlauflatten van zolder en gleden we in het winterse landschap over de maisvelden.

Ik herinner me hoe ik een keer met ‘winterhanden’ thuis kwam. Ik had lang gefietst door de kou naar de boerderij waar ik woonde en mijn handen deden zó’n pijn, want ik had geen handschoentjes aan. Ik weet nog hoe mijn moeder zich over me ontfermde bij binnenkomst en mijn handen voorzichtig warm wreef. Mijn moeder die grote pannen verse erwtensoep maakte, die we bij de open haard aten met roggebrood en spek. Mijn vader, die met een heupflesje whiskey liep om de kou te trotseren, had de angst dat de paarden met hun gekke bokkensprongen onderuit zouden gaan (wat natuurlijk ook regelmatig gebeurde) als ik ze van de stal in de wei liet. Zelfs de dieren hadden sneeuwpret. De paarden rollebolden door de sneeuw. Ik probeerde me als kind ook altijd voor te stellen hoe het was, om net als de schapen, een ‘altijd-tegen-alles-beschermende’ vacht te hebben. Nostalgie, dat is het.

Het mooiste vond ik de adventstijd. Niet in de laatste plaats omdat mijn vader in Denekamp een midwinterhoorn kocht toen we buiten gingen wonen. Aan alle Twentse gebruiken pasten we ons begin jaren ‘70 in no time aan. Naast de boerderij was een oude waterput en mijn vader nam het serieus. Iedere dag pakte hij zijn midwinterhoorn en speelde boven de put de welbekende klanken. Ik genoot ervan als ik de prachtige melodie over de velden hoorde klinken. De vreugde was groot als na het voordragen van het deuntje er antwoord kwam van heel ver weg.

In januari is het alweer zes jaar geleden dat mijn vader overleed. Nu ik recent weer het buitenleven heb opgezocht en de advent en kerst voor de deur staan, besloot ik in de auto te springen om mijn vaders midwinterhoorn bij mijn moeder van zolder te halen. Ze heeft hem altijd bewaard en dit jaar ga ik haar laten weten dat dat niet voor niets is geweest. Dolgraag wil ik de traditie oppakken dit prachtige instrument te leren spelen. De ‘happe’ ontbreekt, maar op het internet vind ik een bloazersgezelschap bij mij in de buurt en achterhaal het telefoonnummer van de voorman. Hij is bereid me op weg te helpen een nieuw mondstuk te maken.

Mijn gedachten dwalen af naar de laatste winter dat mijn vader leefde. Ik was met Menno naar kasteel Twickel gereden om hem kennis te laten maken met de blazerstraditie. Daar paradeerden traditiegetrouw ook de ‘koets’n keerls’ met hun sledes. In het donker bij het prachtig verlichte kasteel belden we mijn vader, die in het verzorgingstehuis zat, om hem mee te laten genieten. Een dierbaar moment en het emotioneert me als ik daar aan terugdenk. Want beide mannen waar ik zo veel van houd zijn er niet meer. De winter en de kerst zijn voor mij sinds Menno’s overlijden ook lastig geweest. De eerste jaren was ik alleen en vorig jaar bracht ik de kerst door als vrijwilliger in bejaardentehuizen in Amsterdam, bij mensen waarvan ik dacht dat ze ook eenzaam zouden zijn. Maar dit jaar wordt het anders. Dit jaar hoop ik, in de koudste tijd van het jaar, de warmte van de winter weer een keer om me heen te voelen.

>
>

Uitgaven

 • Technische gegevens Twentelife
  Oplage:
  30.000 exemplaren
  Frequentie: 4x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 300 mm
  Zetspiegel: 210 x 280 mm

  Verspreiding
  Twentelife wordt verspreid via abonnementen en is landelijk verkrijgbaar in 500 winkels. Tevens ligt het magazine bij diverse evenementen in de regio, zoals Military Boekelo-Enschede en het Summer Event. Daarnaast worden leestafelexemplaren gedistribueerd binnen de gehele regionale toeristische sector en ontvangstruimte in de regio Twente. Twentelife is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Pim Polman, tekort aan vakmensen: krokodillentranen?, mismatch opleidingen & competenties, en meer ... 

  Technische gegevens TOM Magazine
  Oplage:
  8.000 exemplaren
  Frequentie: 6x per jaar, presentatie iedere nieuwe TOM
  tijdens TOM's preview
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 267 mm

  Verspreiding & doelgroep
  TOM wordt verspreid op basis van controlled circulation onder directie en decision makers in heel Twente. TOM Magazine is via de app van www.magzine.nu  verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens WIT wonen & business
  Oplage:
  20.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 178 x 264 mm

  Verspreiding
  Het combinatiemagazine WIT wonen & business wordt verspreid via controlled circulation onder gezinnen en bedrijven in de regio Twente-Achterhoek-Stedendriehoek. Ook wordt WIT verspreid via losse verkooppunten door heel Twente. WIT is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. drie trainingsstijlen, Agfra Holding, Keniaanse Rose Maru, en meer ...

  Technische gegevens Enschede Marathon magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 14 april
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Enschede Marathon magazine wordt verspreid onder de lopers en sponsors van de Enschede Marathon. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Enschede Marathon magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Military Magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 29 september
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Military Magazine wordt verspreid onder de bezoekers van Military Boekelo-Enschede. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Military Magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. spannende eindstrijd triathlon Holten, historisch goud voor Sanne op balk, foutloze rit tijdens Military zorgt voor goud, en meer ...

  Technische gegevens TwenteSport Jaaroverzicht 
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 275 mm
  Zetspiegel: 190 x 255 mm

  Verspreiding
  TwenteSport Jaaroverzicht ligt in diverse boekwinkels en speciaalzaken in Twente en is online te bestellen via de webshop. Het magazine wordt meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. TwenteSport Jaaroverzicht is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Innovation
  Oplage:
  5.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Uitgave: Kennispark Twente & Van Deinse Media
  Samenwerkende partners: Ernst & Young, Twente Branding, BTC-Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Verspreiding en doelgroep
  Als bijlage bij TOM (Twents Ondernemers Magazine) en tevens verkrijgbaar bij Kennispark Twente

 • Alle relevante informatie over de club FC Twente in al haar facetten, zowel sportief als zakelijk.

  Technische gegevens FC Twente Presentatiegids
  Oplage:
  22.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 297 mm
  Zetspiegel: 200 x 266 mm

  De FC Twente Presentatiegids verschijnt jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen. De redactie wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media.

  De presentatiegids is bedoeld voor sponsors, relaties, pers en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen de Presentatiegids automatisch.

 • Technische gegevens Businessmagazine BASIS
  Oplage:
  3.500 exemplaren
  Frequentie: 3x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 272 mm

  BASIS is het businessmagazine voor sponsors van FC Twente. De redactie van BASIS wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media. 

  Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen het blad automatisch. BASIS is ook los te koop in Fanshop De Grolsch Veste, via de webshop van FC Twente en is via de app van www.magzine.nu tevens als download beschikbaar voor smartphone én tablet.