Van Deinse Media Tom Magazine Twentelife Tom's Businessclub TOM's Business Blow Out / Zaken Verkiezing

Wegdromen

    

Nicole Buch
Nicole Buch is televisieproducent en presentatrice. Ze is geboren in Amsterdam, maar bracht haar jeugd voor het merendeel door in Twente.

Wegdromen

Vanochtend moest ik voor het eerst ruiten krabben: het wordt winter. Menno kon daar altijd slecht tegen en daarom vertrokken wij dan naar de zon. We reisden veel in Afrika en Azië. Nog steeds kan ik wegdromen bij al die mooie herinneringen, het doet me deze ochtend mijn koude handen vergeten. Op een houten bootje met de plaatselijke bevolking naar de markt in India, waar we verdwaalde hippies uit de jaren 60 tegenkwamen. Vrouwtjes op het strand op Bali die voor ons nasi maakten voor de lunch. Hoe we in Tunesië bij de indrukwekkende begrafenis van Habib Bourguiba waren, een man die veel voor de emancipatie in zijn land had betekend. Bedoeïenen die uit de woestijn naar Monastir waren gekomen om hem de laatste eer te bewijzen. In het zwart geklede snipers bovenop de zandstenen gebouwen om leiders als Kadaffi en Arafat te beschermen.

Het meest gelukkig zijn we geweest op safari in Kenia. Het gevoel van vrijheid in de natuur; onderdeel zijn van dat grotere geheel. Op een avond liepen we in het pikkedonker door het kamp terug naar onze tent toen we vlakbij gegrom hoorden. We voelden onraad en haastten ons stilletjes naar onze slaapplaats. Ik wist niet hoe snel ik de rits open moest krijgen; opgelucht kropen we in bed dicht tegen elkaar aan. De ranger vertelde ons de volgende dag dat we serieus gevaar hadden gelopen, want dat er regelmatig luipaarden uit de omgeving bovenop de vaste puntdaken van de tenten neervlijden.

Over verdwaalde hippies gesproken. Recent kwam ik via internet terecht bij een in eerste instantie willekeurige schoonheidsspecialiste, maar al gauw leek het of het de bedoeling was. De salon bleek van een kleine elegante Française van 70+. Toen ik de sterk gedateerde behandelkamer inliep werd ik gelijk aangetrokken door een foto op de vitrinekast. Bij navraag kwam het intrigerende levensverhaal van deze vrouw. Ze verklaarde haar openhartigheid doordat ze er van overtuigd was dat wij elkaar, ware het niet op een ander niveau, al langer kenden. De man op de foto was een Tibetaanse Lama die ze gediend had. Zij was in de jaren 60 als hippie vanaf Libanon, door Syrië, Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan en India naar Kathmandu getrokken. Kun je het je voorstellen? Landen waar het nu oorlog is en er geweld, honger en ellende is: ik hing aan haar lippen bij de verhalen hoe destijds die volkeren nog allemaal vredig naast elkaar leefden. Deze vrouw was een zwervende, aan LSD verslaafde hippie. In Kathmandu liep ze de hele dag rondjes om de tempel; de plaatselijke bevolking gaf haar te eten. Uiteindelijk heeft ze een OD gehad en is bij die bijna dood ervaring opgevangen door een Duits echtpaar. Deze namen haar mee naar Tibet, waar ze opgenomen werd in een klooster en een Lama ging dienen. Deze Lama stichtte in 1967 het eerste Tibetaanse klooster in Europa, en zij trok met hem mee naar Schotland. Daar ontmoette ze een Nederlandse man, waar ze rust bij vond, ze trouwde met hem en zo komt het dat ze al 45 jaar in Zutphen woont. De Lama is uiteindelijk in China vermoord.

Toen ik na deze prachtige verhalen en foto’s huiswaarts wilde gaan, gaf de vrouw me een cadeau mee, wat ik thuis pas uit mocht pakken: het was volgens haar voor mij bestemd. Het betrof een stuk leisteen met een Tibetaanse inscriptie. Dat ze mijn wenkbrauwen scheef had geëpileerd, kon me niet zo boeien: de symboliek en het feit dat ik bij haar terecht kwam leek voorbestemd. Al vanaf mijn 30e, heb ik namelijk het verlangen een reis te maken naar Nepal en Tibet en ik had recent bedacht om daar concrete plannen voor te gaan smeden. Ik denk nu dat het echt de bedoeling is. Maar niet in de winterperiode, want dan is het er op die grote hoogtes, ijs en ijskoud.

>
>

Uitgaven

 • Technische gegevens Twentelife
  Oplage:
  30.000 exemplaren
  Frequentie: 4x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 300 mm
  Zetspiegel: 210 x 280 mm

  Verspreiding
  Twentelife wordt verspreid via abonnementen en is landelijk verkrijgbaar in 500 winkels. Tevens ligt het magazine bij diverse evenementen in de regio, zoals Military Boekelo-Enschede en het Summer Event. Daarnaast worden leestafelexemplaren gedistribueerd binnen de gehele regionale toeristische sector en ontvangstruimte in de regio Twente. Twentelife is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Pim Polman, tekort aan vakmensen: krokodillentranen?, mismatch opleidingen & competenties, en meer ... 

  Technische gegevens TOM Magazine
  Oplage:
  8.000 exemplaren
  Frequentie: 6x per jaar, presentatie iedere nieuwe TOM
  tijdens TOM's preview
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 267 mm

  Verspreiding & doelgroep
  TOM wordt verspreid op basis van controlled circulation onder directie en decision makers in heel Twente. TOM Magazine is via de app van www.magzine.nu  verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens WIT wonen & business
  Oplage:
  20.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 178 x 264 mm

  Verspreiding
  Het combinatiemagazine WIT wonen & business wordt verspreid via controlled circulation onder gezinnen en bedrijven in de regio Twente-Achterhoek-Stedendriehoek. Ook wordt WIT verspreid via losse verkooppunten door heel Twente. WIT is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. drie trainingsstijlen, Agfra Holding, Keniaanse Rose Maru, en meer ...

  Technische gegevens Enschede Marathon magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 14 april
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Enschede Marathon magazine wordt verspreid onder de lopers en sponsors van de Enschede Marathon. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Enschede Marathon magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Military Magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 29 september
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Military Magazine wordt verspreid onder de bezoekers van Military Boekelo-Enschede. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Military Magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. spannende eindstrijd triathlon Holten, historisch goud voor Sanne op balk, foutloze rit tijdens Military zorgt voor goud, en meer ...

  Technische gegevens TwenteSport Jaaroverzicht 
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 275 mm
  Zetspiegel: 190 x 255 mm

  Verspreiding
  TwenteSport Jaaroverzicht ligt in diverse boekwinkels en speciaalzaken in Twente en is online te bestellen via de webshop. Het magazine wordt meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. TwenteSport Jaaroverzicht is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Innovation
  Oplage:
  5.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Uitgave: Kennispark Twente & Van Deinse Media
  Samenwerkende partners: Ernst & Young, Twente Branding, BTC-Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Verspreiding en doelgroep
  Als bijlage bij TOM (Twents Ondernemers Magazine) en tevens verkrijgbaar bij Kennispark Twente

 • Alle relevante informatie over de club FC Twente in al haar facetten, zowel sportief als zakelijk.

  Technische gegevens FC Twente Presentatiegids
  Oplage:
  22.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 297 mm
  Zetspiegel: 200 x 266 mm

  De FC Twente Presentatiegids verschijnt jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen. De redactie wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media.

  De presentatiegids is bedoeld voor sponsors, relaties, pers en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen de Presentatiegids automatisch.

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in gastronomie, eerlijke producten, gezelligheid en houdt van het goede leven.

  Technische gegevens SmaakVol Twente
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Verschijning: 9 juni
  Bladspiegel: 210 x 148 mm

  Verspreiding
  SmaakVol Twente wordt verspreid als bijlage bij het zomernummer van Twentelife. Daarnaast krijgt elke adverteerder 100 exemplaren om zelf te verspreiden.