Van Deinse Media Tom Magazine Twentelife Tom's Businessclub Twentesport TOM's Business Blow Out / Zaken Verkiezing

Energie

    

Nicole Buch
Nicole Buch is televisieproducent en presentatrice. Ze is geboren in Amsterdam, maar bracht haar jeugd voor het merendeel door in Twente.

Energie

Iedere dag als ik mijn computer opstart kijk ik als eerste naar een foto van het ochtendgloren op het Buurserzand, waar ik elke ochtend ging hardlopen in het voorjaar van 2015. Al drie jaar lang dezelfde screensaver en hij verveelt nooit. De sfeer doet me telkens weer goed en het herinnert me aan de periode dat ik het boek over Menno schreef. Sinds zijn overlijden gebeuren er een hoop bijzondere dingen, waarvan ik denk dat ze met hem te maken hebben. Zo was ik tot tranen toe geroerd toen ik op een goed moment mijn telefoon pakte en uit het niets U2 begon te spelen met het nummer California: ‘There is no end to love…’ Ook kwam ik ’s nachts een keer het spoor naar mijn huis niet over: iedere overgang die ik probeerde gingen de spoorbomen al klingelend naar beneden, zonder dat er een trein aankwam. Toen ik uiteindelijk wilde proberen met mijn auto erlangs te slingeren, gingen ze voor me open.

Natuurlijk zoek ik naar antwoorden en verklaringen waarom dit soort dingen gebeuren. Volgens mij is de menselijke ziel een vorm van energie. En volgens de Wet van behoud van energie, kan energie nooit vergaan, maar gaat deze altijd over in iets anders. Op die manier is het voor mij logisch dat Menno zich meldt middels dergelijke signalen. Mijn vader zette overigens vlak na zijn overlijden regelmatig de radio bij ons aan. Dan kwamen we thuis, keken elkaar aan en wisten dat hij het was die ons gedag zei.


Soms lijken de dingen ook geregisseerd. Toen de boerderij waar ik vertoefde dubbel geboekt bleek te zijn, moest ik noodgedwongen uitwijken. Mijn gevoel gaf me in dat ik naar Florence moest vliegen om in alle rust verder te kunnen schrijven. Een stad waar Menno ook dol op was. Ik vond een appartement in een eeuwenoude burcht zo’n 15 kilometer ten noorden van de stad. Het raakte me toen ik er achter kwam dat dit de burcht was waar Dante zijn ‘Comedy Divine’ en zijn ‘La Vita Nuova’ had geschreven. Op de plek waar hij zijn ideale liefde Beatrice beschreef, kwam ik terecht om over mijn grootste liefde Menno te schrijven. Daarnaast was ik begonnen aan een nieuw leven zonder hem. Saillant detail is dat het borstbeeld van Dante al jarenlang bij ons thuis op de eettafel stond.

Recent las ik het boek van Mo Gawdat, een wiskundig ingenieur, die vanuit een wetenschappelijke invalshoek de logica van geluk optekende, naar aanleiding van de ontreddering na het overlijden van zijn zoon. In zijn berekeningen en beredeneringen kwam hij tot de conclusie dat er een groter geheel moet zijn waar wij allemaal onderdeel van uitmaken en dat er van daaruit dingen gestuurd of bepaald zijn.

Vanavond toen ik thuiskwam en mijn auto parkeerde, ging de lantaarn bij mijn auto even uit en aan. Menno’s manier om tegen me te zeggen dat hij dan blij is dat ik weer veilig thuis ben. Natuurlijk ben ik ook een nuchtere Twentse en realistisch genoeg om te bedenken dat het allemaal toeval is die voorvallen. Maar: ook al is het niet waar dat Menno deze dingen ‘uitspookt’, ik vind het leuk om te denken dat hij het is en ik heb daar een hoop lol van.

Zo kom ik ook de witte wieven graag nog een keer tegen op de heide in Buurse.

>
>

Uitgaven

 • Technische gegevens Twentelife
  Oplage:
  30.000 exemplaren
  Frequentie: 4x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 300 mm
  Zetspiegel: 210 x 280 mm

  Verspreiding
  Twentelife wordt verspreid via abonnementen en is landelijk verkrijgbaar in 500 winkels. Tevens ligt het magazine bij diverse evenementen in de regio, zoals Military Boekelo-Enschede en het Summer Event. Daarnaast worden leestafelexemplaren gedistribueerd binnen de gehele regionale toeristische sector en ontvangstruimte in de regio Twente. Twentelife is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Pim Polman, tekort aan vakmensen: krokodillentranen?, mismatch opleidingen & competenties, en meer ... 

  Technische gegevens TOM Magazine
  Oplage:
  8.000 exemplaren
  Frequentie: 6x per jaar, presentatie iedere nieuwe TOM
  tijdens TOM's preview
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 267 mm

  Verspreiding & doelgroep
  TOM wordt verspreid op basis van controlled circulation onder directie en decision makers in heel Twente. TOM Magazine is via de app van www.magzine.nu  verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens WIT wonen & business
  Oplage:
  20.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 178 x 264 mm

  Verspreiding
  Het combinatiemagazine WIT wonen & business wordt verspreid via controlled circulation onder gezinnen en bedrijven in de regio Twente-Achterhoek-Stedendriehoek. Ook wordt WIT verspreid via losse verkooppunten door heel Twente. WIT is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. drie trainingsstijlen, Agfra Holding, Keniaanse Rose Maru, en meer ...

  Technische gegevens Enschede Marathon magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 14 april
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Enschede Marathon magazine wordt verspreid onder de lopers en sponsors van de Enschede Marathon. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Enschede Marathon magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Military Magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 29 september
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Military Magazine wordt verspreid onder de bezoekers van Military Boekelo-Enschede. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Military Magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. spannende eindstrijd triathlon Holten, historisch goud voor Sanne op balk, foutloze rit tijdens Military zorgt voor goud, en meer ...

  Technische gegevens TwenteSport Jaaroverzicht 
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 275 mm
  Zetspiegel: 190 x 255 mm

  Verspreiding
  TwenteSport Jaaroverzicht ligt in diverse boekwinkels en speciaalzaken in Twente en is online te bestellen via de webshop. Het magazine wordt meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. TwenteSport Jaaroverzicht is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Innovation
  Oplage:
  5.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Uitgave: Kennispark Twente & Van Deinse Media
  Samenwerkende partners: Ernst & Young, Twente Branding, BTC-Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Verspreiding en doelgroep
  Als bijlage bij TOM (Twents Ondernemers Magazine) en tevens verkrijgbaar bij Kennispark Twente

 • Alle relevante informatie over de club FC Twente in al haar facetten, zowel sportief als zakelijk.

  Technische gegevens FC Twente Presentatiegids
  Oplage:
  22.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 297 mm
  Zetspiegel: 200 x 266 mm

  De FC Twente Presentatiegids verschijnt jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen. De redactie wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media.

  De presentatiegids is bedoeld voor sponsors, relaties, pers en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen de Presentatiegids automatisch.

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in gastronomie, eerlijke producten, gezelligheid en houdt van het goede leven.

  Technische gegevens SmaakVol Twente
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Verschijning: 9 juni
  Bladspiegel: 210 x 148 mm

  Verspreiding
  SmaakVol Twente wordt verspreid als bijlage bij het zomernummer van Twentelife. Daarnaast krijgt elke adverteerder 100 exemplaren om zelf te verspreiden.