Columns
Tijd voor verandering

Tijd voor verandering

Gerjan Ligtenberg
Chefkok bij QuaKoken

Gerjan Ligtenberg is chefkok bij Restaurant QuaKoken in Oldenzaal. In dit restaurant  draait alles om rijke smaken en de beste bereiding van verse producten. In deze  column deelt Gerjan alles over lekker eten in de herfst. 

Onder andere door corona zie ik mensen steeds vaker in de buitenlucht koken en  daar passen wij ons bij QuaKoken op aan. Eigenlijk proberen we altijd iets unieks  te doen, iets dat de mensen thuis niet zomaar kunnen of willen. Dit blijft wel een  uitdaging en dat is maar goed ook, want dat houdt ons scherp. Een standaard  biefstukje, daar trappen mensen niet meer in. Het vak, chef-kok zijn, wordt écht  steeds creatiever.

QuaKoken in Oldenzaal verandert ook met de seizoenen mee. Terwijl de bladeren  van de bomen dwarrelen en de temperatuur omlaag gaat is het duidelijk dat de  herfst zijn intrede heeft gedaan. Het fijne aan de herfst is dat alles een stuk  knusser en gemoedelijker wordt. Wat betreft eten en drinken gaan we al gauw  richting het wild en natuurlijk het bokbiertje bij de Military.

In de herfst kook ik graag met seizoensproducten, zoals paddenstoelen en pompoen.  In deze tijd van het jaar is het heel normaal om wat vaker een stoofgerecht, soepje  of ovenschotel op tafel te zetten. Daarnaast krijgen de vergeten groentes ook weer  wat aandacht. Dit zie je terug in ons maandelijkse ‘chefs table menu’.

Voor deze editie deel ik daarom een dessert. Een koude soep van stoofpeertjes  met een toefje mascarpone mousse, een soezenraster met poedersuiker en een  crumble van witte chocolade. De combinaties van verschillende smaken en  kleuren passen naar mijn mening erg goed bij elkaar. Scan onderstaande  QR-code en je vindt het hele recept op de website van Twentelife.

Eet smakelijk!