Columns
Summer of love

Summer of love

Susan Blokhuis
Susan Blokhuis was presentatrice bij onder meer TROS, SBS en RTL4. Nu maakt ze liedjes, staat ze in het theater en geeft ze workshops en lezingen.

Op vrijdagavond 11 juni jl. loop ik met mijn allerliefste vriendin Jet en met onze leuke sociale hondjes, Dunkie (7) en Doortje (16) het Griftpark in Utrecht in. De zon schijnt warm en behaaglijk op onze huid en tegelijkertijd blaast een fris briesje zacht op onze blote armen en bezorgt ons prettig kippenvel.

We hebben een volle mand met lekker eten en drinken bij ons en zoeken een fijne plek op de heuvel aan de rand van de grote vijver. Het gras staat hoog en enthousiast groen en fris te zijn. We vleien het zwarte met kleurrijke cactussen versierde picknick kleed uit over het zachte gras en maken het ons gemakkelijk. De nog zonovergoten kade langs de vijver zit vol met vrolijke groepjes blije twintigers. De energie gonst en de atmosfeer is geladen met positieve energie. Er wordt gelachen, gezongen, gedronken, geblowt en genoten. We slaan vanaf ons plekje op de heuvel het vrolijke tafereel gade. Het is alsof we door een groot helder venster naar de toekomst kijken. Een toekomst waar saamhorigheid de norm is, waar vooroordelen geen ruimte en aandacht meer krijgen, waar iedereen elkaar met liefde en respect behandeld. Waar het besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn bij iedereen langzaam aan het doordringen is.

De stem van Bob Marley vult de lucht.
“One love, one heart
Let’s get together and feel all right”

Iets hoger op de heuvel zitten drie frisse jonge mannen van rond de twintig enthousiast uit volle borst mee te zingen. Dunkie en Doortje snuffelen blij en speels aan hun voeten. Ik draai me om en geniet van de scène die zich voor me afspeelt. Ze geloven in wat ze zingen, ze zijn vrolijk en genieten van de vrijheid. Hier in dit park en in vele andere parken overal ter wereld zit de toekomst. De jeugd gaat het anders doen! We staan aan de rand van het ontstaan van een nieuwe wereldorde. Oude macht-structuren werken niet meer en zijn aan het afbrokkelen. Ik heb al jaren een rotsvast vertrouwen in dat het uiteindelijk allemaal meer dan goed gaat komen in onze maatschappij en dat wordt op deze bijzondere avond bevestigd.

Terwijl de avondzon iedereen zacht streelt met haar heerlijke lauwe gouden stralen en een groepje groene parkietjes blij kwetterend over het zonovergoten water van de vijver vliegt, kijken Jet en ik kijken elkaar aan en voelen de kracht en de wijsheid van al deze mooie jonge mensen om ons heen.
Ze vieren de vrijheid en de verbinding met elkaar. Ze vieren de liefde.

Deze zomer zal ongetwijfeld de boeken in gaan als ‘The summer of love’.
“Let’s get together and feel all right”

Ik wens jullie een liefdevolle zomer

Liefs,
Susan