Columns
Van bouwval tot paleis

Van bouwval tot paleis

Ovan en Marije
De Enschedese Ovan en Friese ­Marije zijn in het Sardijnse Ollolai druk bezig een bed & breakfast op poten te zetten en hun lifestylemerk Amkina uit te breiden.

Elke dag weer is het warm en zonnig in het bergdorpje Ollolai. Wij zijn dan ook erg blij dat we tijdens de koude en natte winterdagen het huis hebben verbouwd. Met het warme weer gaat alles twee keer zo langzaam, en laten we de siësta niet vergeten. We zijn inmiddels goed gewend aan de cultuur en het leven in Ollolai. Tussen het werken door een kopje koffie in de bar of bij de buurvrouw is een gewoonte geworden.

Nu ons huis zo goed als af is, op een paar kleine details na, kunnen we er eindelijk ook zelf van genieten. Afgelopen tijd hebben we de foto’s en video’s terug gekeken van hoe we het huis aantroffen, wat een verschil! Pas achteraf beseffen we dat het echt een bouwval was, inmiddels omgetoverd tot ons paleis. De drie kamers, tutto d’oro, tutto blu en tutto bianco, zijn helemaal af en open! Het volgende project is de tuin. Hoe lekker zou het zijn als je bij ons verblijft en in het zwembad kan plonsen met panoramisch uitzicht over de bergen? Genoeg nieuwe ideeën die nog allemaal vorm moeten krijgen.

We zijn momenteel bezig om de experiences uit te breiden met speciale Amkina-weken. Dat zijn compleet georganiseerde pakketten inclusief prachtige wandelingen door de natuur, creatieve traditionele experiences zoals rieten manden maken, yogasessies in onze tuin, een plantaardige kookworkshop met Ovan en nog vele andere interessante experiences. Ontzettend veel ideeën die we nu allemaal rustig kunnen uitwerken in onze patio, die al vol bloemen hangt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om naast het ontbijt ook te genieten van een lunch, diner of een lekkere verse smoothie in de patio.

Ons modelabel hebben we het afgelopen jaar op een lager pitje gezet zodat we ons compleet konden focussen op het verbouwen van ons huis. Elke week vele ritjes naar de bouwmarkt hoeft gelukkig niet meer. Nu we alleen nog wat kleine details in het huis moeten afwerken, is het weer tijd om onze grote passie op te pakken. We zijn nu bezig met een atelier in Ollolai zodat we een plek hebben waar we weer kunnen ontwerpen.
Er zijn zelfs al nieuwe plannen voor een modeshow. Nu we meer tijd hebben voor creativiteit, hebben we ook meer tijd om de omgeving beter te verkennen. Elke keer verbazen we ons opnieuw over de prachtige ongerepte natuur in de omgeving. De ‘achtertuin’ van Ollolai is een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen of picknicken tussen de enorme rotsblokken met een van onze Amkina-picknickmanden.

Vanaf 1 september is het trouwens weer Cortes Apertas. Elk weekend opent een ander dorp in de Barbagia z’n deuren tot eind december. Je kunt dan echt even binnen kijken bij de locals, waar je traditionele ambachten, historische verhalen en lokale gerechten vindt. Voor ons de uitgelezen kans om elk weekend een ander buurdorp te ontdekken, en natuurlijk is onze bed & breakfast gewoon geopend deze maanden!

Ovan & Marije