Columns
Wij zijn open!

Wij zijn open!

Ovan en Marije
De Enschedese Ovan en Friese ­Marije zijn in het Sardijnse Ollolai druk bezig een bed & breakfast op poten te zetten en hun lifestylemerk Amkina uit te breiden.

Het is alweer een jaar geleden dat we aankwamen in het half verlaten bergdorpje Ollolai. Inmiddels blijkt het niet zo slaperig te zijn als dat wij dachten en hebben we ook ons huis bewoonbaar mogen laten verklaren. De ruïne is bijna omgetoverd tot ons Amkina-kasteel. De grootste bouwwerkzaamheden zijn voltooid, de voorkant van het huis is in ieder geval af. Daardoor hebben we afgelopen week de sleep & experience kunnen openen voor onze gasten. Wat heerlijk en bijzonder om in ons eigen huis gasten te mogen ontvangen!

Op die dag zelf was de voorpatio nog ontploft. Ze roepen hier natuurlijk al weken piano piano (rustig rustig) maar met de deadline eenmaal daar, was iedereen zo goed als op tijd klaar. De hogedrukreiniger er overheen, stoelen, kussen en bloemen erin en klaar! Het was voor ons spannend om de eerste gasten te mogen ontvangen, maar we hadden niet blijer kunnen zijn. Ze waren zo enthousiast! Natuurlijk is het ook een kwestie van uitproberen met het plantaardige ontbijt. Iedereen die vertrok, ging thuis ook proberen zo’n ontbijt te maken. Welk mooier compliment kun je krijgen van niet-vegans! We merken dat onze gasten het interessant vinden om op een andere manier naar eten te kijken, daarom bieden we ook vegan lunch en avondeten aan. Hoe leuk als je zelf straks de ingrediënten uit onze moestuin kunt plukken en dan samen met ons een heerlijke maaltijd klaarmaakt.

Het is wel een hele verandering; opeens moeten we over het ontbijt nadenken in plaats van over badkamertegels. Stiekem bevalt het ons best wel. Ovan kan geen zak cement of schep meer zien na een halfjaar lang bouwvakker te zijn geweest. Afgelopen week gingen we voor een van de laatste keren naar de bouwmarkt, voor alleen maar kleine dingetjes in plaats van karren vol. Het moment is bijna daar dat we onze bouwkleren ritueel kunnen gaan verbranden. Eerst moeten we ons woonverblijf nog afmaken en ook de derde kamer, Tutto Bianco. Daarna kunnen wij ook gaan genieten van het heerlijke huis waar we een jaar lang aan gewerkt hebben.

Natuurlijk kunnen we ook niet wachten om het stuk grond (lees: jungle) achter ons huis om te toveren tot een moestuin met loungeterras en panoramisch uitzicht. We hebben de zaadjes nog niet kunnen planten omdat het zulk slecht weer is geweest afgelopen maand. Het is half mei en de regen komt met bakken uit de lucht. Gelukkig zien we dat het weer vanaf volgende week eindelijk opklaart! Dus wie weet kunnen gasten die aan het einde van het jaar bij ons komen verblijven toch genieten van de lekkere tomaten uit eigen moestuin.

Liefs Ovan & Marije