Plannen

Plannen

Als zelf-gediagnosticeerd ADHD’er zonder H (bloeddruk 133/79, hartslag 49) met een hang naar creatieve vrijheid heeft het bij mij erg lang geduurd voor ik doorhad wat anderen al heel lang weten. Dat er een heel handig boekje bestaat waarmee je per dag per uur kunt vastleggen wat je gaat doen. Tegenwoordig zelfs digitaal. Dat heet ‘agenda’ en nu het mooie: het werkt!

Lees meer >>
AI: geen kunst aan

AI: geen kunst aan

Zelf nadenken? Gevoel voor menselijkheid? Oeh gatagat, hou op schei uit! Van je veilig afgebakende wereldje in twijfel trekken is nog nooit iemand wijzer geworden. Het is maar goed dat er kunstklookte als ChatGPT bestaat.

Lees meer >>
Toeval

Toeval

Al een tijdje noteer ik in een document ‘Tovalligheden’ dingen die ik meemaak of zie die wel erg toevallig zijn. Dingen die je zijdelings opmerkt en een dag of wat later ineens terug ziet komen. Ik heb al zo’n vier pagina’s vol met korte anekdotes…

Lees meer >>
Aandachtsarmoede

Aandachtsarmoede

Daniel Radcliffe, je weet wel, de Engelse opvolger van Jan Peter Balkenende, bekende dat hij niet aan social media doet. Voor hem geen @DanielRadcliffe, #Badcliffe of RadClips. Hij had geen zin om door onbeduidende meningenmensjes vanachter een schermpje te worden gefileerd. Het zou hem alleen maar onzeker maken en het was toch altijd maar genöal achteraf.

Lees meer >>
Zwitserland

Zwitserland

Terwijl ik dit typ, halverwege mei, buldert de echo van een donderskoer tussen de bergwanden die het turquoise Meer van Brienz omhelzen. Volledig solidair met Nederland, want de NOS doet van zwaar noodweer in het oosten…

Lees meer >>
Erfslecht

Erfslecht

Nog eentje over het Twents dan. Vorige week liep ik nietsvermoedend met een taske met bodskoppen de deur uit bij de grote gele supermarkt. Buiten stapte generatiegenoot S net op z’n fiets…

Lees meer >>
Voorbereiding doet wonderen

Voorbereiding doet wonderen

Gerjan Ligtenberg is chefkok bij Restaurant QuaKoken in Oldenzaal. Hier draait alles om rijke smaken en de beste bereiding van verse producten. In deze column deelt Gerjan alles over lekker eten in de winter.

Lees meer >>
1 + 1

1 + 1

Da’s even wennen voor mij, een column in het Hollands. Meestal vraagt men juist Twentse columns, want dat doet niet iedereen. Voor de meeste mensen is het dus andersom. Die bangen zich als ze Twents moeten schrijven. Beginnen ze al geheels niet aan. Bij mij is dat dus tegenovergesteld, want ik schrijf ja normaal alleen Twentse columns. Dus dit voelt behoorlijk vreemd.

Lees meer >>