augustus & september
Bloeiende heidevelden

Met maar liefst zestien heuvels, uitgestrekte heidevelden en prachtige vergezichten ligt, tussen Hellendoorn en Holten, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug; een dynamisch natuurgebied met bergen vol beleving voor actieve buitenmensen. Trek er op uit en maak een mooie wandel- of fietstocht over bospaden en langs heidevelden. Extra mooi: van half augustus tot en met half september staat de heide in bloei en kleuren deze velden volledig paars!
www.sallandseheuvelrug.nl

1 april t/m 5 oktober 2023
Beeldentuin Mariënheem

Beeldentuin Mariënheem is een prachtig park van ruim drie hectare met bijzondere soorten beplanting, bomen en fraaie waterpartijen. Er is een groot buitenterras waar je kan genieten van een fraai uitzicht over het park. Na het struinen door het prachtige park, maar ook de galeries waar schilderijen, glas en keramiek van hedendaagse kunstenaars tentoon worden gesteld, strijk je neer in de nieuwe ‘orangerie’ voor een kop koffie met gebak of een heerlijke lunch. Beeldentuin Mariënheem is te bezoeken t/m 5 oktober.
https://www.beeldentuinmarienheem.nl/

5 t/m 8 oktober 2023
Military Boekelo

Zoals ieder jaar staat de sport centraal tijdens Military Boekelo – Enschede. Het evenement behoort tot de beste van de wereld. Dat is ook de reden dat iedere internationale topruiter er in Boekelo bij wil zijn. Maar niet alleen de wedstrijd blijkt jaarlijks weer een grote trekpleister. Struinen door prachtige natuur slechts een keer per jaar opengesteld voor publiek. Leuke aankopen doen en nieuwe fashion en lifestyle trends ontdekken op de zeer uitgestrekte Military Herfst – Fair. Meer dan honderd standhouders verleiden de bezoeker met exclusieve sieraden, auto’s, kunst, wellness etc. Dit alles natuurlijk allemaal onder het genot van verleidelijke bieren, prachtig wijnen en een keur aan finger food tot a la carte. Niet voor niets is de Military één van de grootste outdoor sportevenement die georganiseerd word met jaarlijks 60.000 bezoekers.
www.military-boekelo.nl