Reportages

Fotoreportage Twentse tuintjes

STADSLANDBOUW HOF VAN TWENTE IN GOOR
Laagdrempelig, met een sociaal-maatschappelijke functie én erg leuk. Zo omschrijft Johanna Nijenhuis Stadslandbouw Hof van
Twente. Een diverse groep vrijwilligers verbouwt er onder meer sla, andijvie, bietjes en tomaten. Ook worden er op het terrein
evenementen georganiseerd. Zelf is ze er drie keer in de week te vinden. “Het is heerlijk om zelf eten te verbouwen en op te eten.”


SIGNIFICANTE OTTER IN ENSCHEDE
Naast dat tuinieren een heerlijke hobby is voor Laura Otter, vindt zij het belangrijk om haar zoon te laten zien waar ons eten vandaan
komt: alles uit de moestuin smaakt natuurlijk lekkerder. De moestuin van Laura varieert van gangbare groente- en fruitsoorten tot
wilde planten als vogelmuur, brandnetel en wilde postelein. Ook aan de bijen en bestuivers wordt gedacht!


VOLKSTUINTJESCOMPLEX IN WIERDEN
Weet wat je eet, die boodschap wil Wilma van Dijk aan haar kinderen meegegeven. Wilma geniet van het tuinieren in haar
volkstuintje: bezig zijn in de natuur én heerlijk ontspannen. In de zomer staat haar volkstuintje in bloei met kleurrijke zonnebloemen,
dahlia’s en zinnia’s. Daarnaast verbouwt zij veel groentesoorten om ‘s avonds een lekker gerecht mee op tafel te zetten.

TUINVERENIGING DE JIPKESBELT IN NIJVERDAL
Barbara en Bart Plaggenmarsch wanen zich in een oase van rust. Met liefde zaaien, wieden, sproeien en oogsten zij in hun tuintje.
Van de courgettes en wortelen wordt een lekkere jam gemaakt, van de witte salie wierook en van de saffraan krokussen een
smaakvolle clareyt: een witte kruidenwijn. Maar dat is nog niet alles. Ze verbouwen ook boerenkool en bietjes. Ouderwets lekker!

 

Editienummer 73 | Fotografie: Rikkert Harink