Reportages

Proef de zomer

Erve Hulsbeek
Op een voormalige buitenplaats van de Oldenzaalse Textiel-fabrikant Gelderman ligt Hotel Restaurant Erve Hulsbeek. Hier kun je dagelijks vanaf 09:00 uur terecht voor een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Ook voor een lunch, high tea of een heerlijk diner zijn ze dagelijks geopend. De menukaart wisselt per seizoen waarbij ze veel gebruik maken van streekproducten.
Hotel Restaurant Erve Hulsbeek, Oude Almeloseweg 13, Oldenzaal, T. 0541 – 513311, www.hulsbeek.nl

Habibi Enschede
Culinair genieten van de Libanese keuken. Habibi betekent ‘liefje’ of ‘schatje’. De gerechten, die ook met liefde gemaakt worden, zijn geïnspireerd door de Libanese/Arabische keuken. Op de menukaart staan onder andere een aantal warme en koude (voor)gerechten die ook wel ‘mazza’ of ‘mezze’ genoemd worden. Deze kleine gerechten, waarvan sommige ook zeer geschikt zijn voor vegetariërs/veganisten, kunnen met de hele tafel gedeeld worden. Daarnaast is er ruime keuze uit vlees- en visgerechten, waarvan een groot deel bereid wordt op de houtskool grill.
Restaurant Habibi, Wethouder Beversstraat 185, Enschede, T. 053 – 432 84 44, www.habibienschede.com

De perfecte zomerbarbecue
Bij buiten leven hoort buiten eten, en een -buitenkeuken of barbecue is dan niet meer weg te denken. Toch weten mensen niet altijd hoe ze optimaal -kunnen genieten van een grill-sessie. Het vlees is bijvoorbeeld niet gaar of juist aangebrand. Tijdens de workshops van Kolenboertje leer je alle technieken om vlees en vis perfect te garen. Met vlees en vis van de mooiste kwaliteit ervaar je de pure BBQ-beleving. Op prachtige locaties in Twente of op je -eigen locatie kun je een workshop vlees, vlees & vis, vis of vegetarisch boeken, zowel in groepen als privé. Workshops met humor, gezelligheid en goede tips voor een perfecte barbecue. Proef de zomer!
Kolenboertje, T. 06 – 23 56 74 83, info@kolenboertje.nl, www.kolenboertje.nl

Proef Zuid-Amerika
Bij Restaurant Carlina’s ga je op culinaire reis naar Zuid-Amerika. Je begint met streetfood uit de grote steden, vervolgens reis je door de jungle en proef je de smaken van het Amazonegebied, waarna je eindigt met traditionele gerechtjes uit kleine dorpjes. Ieder gerecht met een eigen verhaal, dat je ‘onderweg’ krijgt uitgelegd aan tafel. Uiteraard kun je ook vegetarisch reizen. Laat je meevoeren door Sandra Vasquez Burbano en haar team en proef de tropische smaken, zoals bijvoorbeeld Zalm met een saus van mango met sinaasappellikeur of Ossehaaspuntjes in Salsa Verde.
Restaurant Carlina’s, Walstraat 69, Enschede, T. 053 – 750 2525, www.carlinas.nl

Puur eten op een echte bio-boerderij
Deze zomer kunnen jullie lekker -aanschuiven aan Bossems Tafel voor een (h)eerlijk verrassingsdiner: check www.bossem.nl/kalender voor de kookmomenten. Op zaterdag ben je van harte welkom aan de Twentse table d’hôte met het verhaal van koeboer en kok aan tafel.
Erfgoed Bossem, Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp, T. 0541 – 22 13 92, info@bossem.nl, www.erfgoedbossem.nl

 

Stadsboerderij Rijssen
In het centrum van Rijssen vind je -Brasserie de Stadsboerderij. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. -Verleidelijke patisserie, knapperige -salades en verse lunchbroodjes, à la carte gerechten of platekaart: je proeft de aandacht tot in de kleinste details. Brasserie de Stadsboerderij is niet voor niets een begrip in Rijssen en omstreken!
Stadsboerderij Rijssen, Grotestraat 27, Rijssen, T. 0548 – 54 33 15, www.stadsboerderij-rijssen.nl