Reportages

Zomerboeken top 5

Scoor nog snel wat boeken om mee te nemen op vakantie! Wij selecteerden samen met Boekhandel Broekhuis een leuke top 5 voor jullie.

Laatste weduwe – Karin Slaughter

Een onschuldig winkeluitje loopt uit op een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd als ze met haar dochtertje het winkelcentrum verlaat. De politie zet een zoekactie in gang, haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.
Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

Gouden kooi – Camilla Lackberg

Voor de buitenwereld lijkt het of Faye ­alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar hele wereld in. Ineens heeft ze helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

Sofia draagt altijd zwart – Paolo Cognetti

Sofia zou zo graag gelukkig zijn, maar draagt toch altijd zwart. Op haar tiende droomt ze er nog van het liefje van een piraat te worden, maar op haar zestiende neemt ze een overdosis pillen en wordt ze opgenomen in een kliniek. En op haar achttiende volgt ze een prestigieuze theateropleiding in Rome, om vervolgens in New York te belanden als een van de vele jonge actrices die hopen ontdekt te worden. Maar uiteindelijk is Sofia altijd op de vlucht, voor haar vrienden, voor haar ouders, voor haar geliefden en bovenal voor zichzelf. Met grote emotionele zeggingskracht en psychologische diepgang beschrijft Paolo Cognetti de moeizame volwassenwording van de onvergetelijke Sofia.

Huis vol leugens – Nicci French

De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega’s en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…

Een kleine verrassing – Hendrik Groen

In Groens vierde roman keren de geliefde personages Hendrik en Evert (bekend van Pogingen iets van het leven te maken) terug. Een kleine verrassing speelt zich af tien jaar voordat Hendrik en Evert naar het verzorgings­huis gaan, en zou je daarom een prequel op de dagboeken kunnen noemen. In Een kleine verrassing zijn Hendrik en Evert, trouwe vrienden in voor- en tegenspoed, de zeventig gepasseerd en het leven is in kalm en bedaard vaarwater terechtgekomen. Elke vrijdagavond bezoeken ze elkaar, spelen een potje schaak, drinken een borrel en eten een hapje. Onderwijl nemen ze het leven door. Maar op een zekere vrijdag wordt de rust ruw verstoord als Evert bij Hendrik aankomt met als verrassing een onverwachte kleine gast…


Boekhandel Broekhuis – Al 151 jaar springlevend in Twente

Behalve de historische winkel in de Hengelose Wemenstraat heeft Boekhandel Broekhuis vestigingen in Enschede, Almelo en Oldenzaal. Voor iedere inwoner of bezoeker aan Twente is er dus altijd een Broekhuis-winkel vlakbij.

Boekhandel Broekhuis is al tientallen jaren een vertrouwd adres in Twente, met een ontelbare hoeveelheid aan boeken en een geweldig assortiment aan tijdschriften, wenskaarten, schoolspullen, kantoorartikelen, muziek, spelletjes en andere cadeaus.

Bezoek een van de winkels:
Wemenstraat 45, Hengelo
Marktstraat 12, Enschede
Koornmarkt 24, Almelo
In den Vijfhoek 65, Oldenzaal

www.boekhandelbroekhuis.nl