High tea in Twente

Wie houdt er niet van gezellig keuvelen onder het genot van een kop thee en lekkere hapjes? Met een groep vriendinnen, of als moeder-dochteruitje: een high tea is altijd genieten. Bijzondere theesoorten, zoete en hartige hapjes, scones, het komt allemaal voorbij. Wij selecteerden de leukste high tea-adresjes in Twente.

High tea special 2 (1)

 1. Theeschenkerij Jordaan
In de sfeervolle en knusse theeschenkerij van Camping en Bungalowpark ’t Stien’nboer kun je genieten van diverse soorten thee of koffie met iets lekkers; appelgebak, cupcake of een wafel met warme kersen en vanille ijs. Alles huisgemaakt! Gezellig bijkletsen tijdens een compleet verzorgde high tea, high beer & wine behoort ook tot de mogelijkheden. Ook kan er na een wandeling of fietstocht door de prachtige Haaksbergse natuurgebieden heerlijk geluncht worden op het ruime terras.

Scholtenhagenweg 42, Haaksbergen www.theeschenkerij-jordaan.nl 

2. De Watermölle
Geniet van gastvrijheid, voortreffelijke gerechten en natuurlijke rust op een idyllisch plekje in het ongekend mooie Twentse landschap. Bij De Watermölle in Haaksbergen – een prachtige oude boerderij – met uniek uitzicht op de Oostendorper watermolen, zal het je aan niets ontbreken. Een high tea is hier ook buitengewoon smaakvol! Onder het genot van een uitgebreid losse thee assortiment geniet van je van allerlei hartige en zoete lekkernijen. Voor kinderen is er een speciale kinder-high tea.

Watermolenweg 3, Haaksbergen www.dewatermolle.nl

3. Theetuin Driene
Bij ons kun je heerlijk binnen of buiten genieten van een high tea, diverse mini tea’s en thema high tea’s zoals een babyshower of een verjaardag. Maar ook voor een heerlijke lunch met koffie, thee, fris of een zwak alcoholisch drankje kun je bij Theetuin Driene terecht. Onze zoetigheden zijn huisgemaakt. Elk seizoen hebben we een nieuwe high tea, welke minimaal één dag van tevoren gereserveerd kan worden. Ook is het mogelijk om een teaparty bij ons te organiseren, mail naar info@theetuindriene.nl voor de mogelijkheden. We zijn het gehele jaar geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Drienerschoolweg 11, Hengelo www.theetuindriene.nl

4. Mössems Theeschenkerij
Mössems Theeschenkerij biedt in het zo typerende Twentse landschap de perfecte ambiance voor haar gasten. De high tea is een feest! Laat je verrassen door de diverse theesoorten van verse kruiden, scones met huisgemaakte jam, zoete en hartige lekkernijen, sandwiches en diverse warme en koude hapjes. Met z’n tweeën of met een groep genieten? Mössems staat garant voor een gezellige middag! De Theeschenkerij is van dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Lattropperstraat 99, Denekamp www.mossems.nl

5. Landgoed Kaamps
Voor het echte Boer’n theeleuten, ook wel een Twentse high tea, ben je bij Landgoed Kaamps aan het juiste adres! In de recent vernieuwde brasserie is het dan ook goed toeven en geniet je van al het heerlijks dat Kaamps te bieden heeft. Van een uitgebreide theeleut tot een speciale kidsvariant, alles wordt met zorg bereid. Uiteraard worden, de op eigen landgoed gemaakte, zuivel- en kaasproducten geserveerd. Benieuwd geworden? Reserveer gauw een plekje.

Vliegveldstraat 4a, Deurningen www.kaamps.nl

6. Theehuis Het Zoete Zusje

Bij Theehuis Het Zoete Zusje ben je altijd welkom voor een kop thee met huisgemaakt lekkers, een proeverij, high brunch of een high tea. Als je iets te vieren hebt of gewoon om zomaar te genieten. Ieder weekend staan de zoete zusjes Vera en Dion vroeg op om alle taarten zelf te bakken. Het theehuis, met terras, is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Theehuis Het Zoete Zusje zit gevestigd in B&B Sagenland!

Haarbrinksweg 79, Harbinkhoek www.theehuishetzoetezusje.nl   

7. Landgoed de Uitkijk
Geniet van een uitgebreide high tea op een van de mooiste plekken in Twente. Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn is in 1929 geopend als theehuis in Engelse landschapsstijl. Jaren later werd het theehuis verbouwd tot hotel-restaurant De Uitkijk, maar nog altijd komen er jaarlijks vele gasten die genieten van een uitgebreide high tea. De afternoon- high tea bestaat uit verschillende warme en koude gerechtjes, scones met jam en clotted cream, en diverse zoetigheden zoals taartjes en macarons. De gerechten worden van hartig naar zoet geserveerd zoals de Engelse traditie en de scones worden bij uiteraard versgebakken en warm geserveerd! De high-tea kun je reserveren tussen 14.00 en 15.00 uur, minimaal één dag van tevoren.

Hellendoornsebergweg 8, Hellendoorn www.landgoeddeuitkijk.nl