Winterwonderland-cake

In deze rubriek gaan we op bezoek bij de leukste Twentse thuisbakkers en –koks. Zij delen hier hun favoriete recept. In deze editie zijn we te gast bij Anouk Hopster-Krabbenbos (34 jaar). Met de producten van Baktotaal Bouwhuis maakte zij deze prachtige winterwonderland-taart.

Anouk shopt regelmatig bij Baktotaal Bouwhuis in Goor, dé webshop op het gebied van bakartikelen, grondstoffen en ingrediënten, decoraties, bakgereedschappen en verpakkingsmaterialen. Met een assortiment van ruim 10.000 bakproducten ben je hier aan het juiste adres voor elke bakopdracht. Of dit nu professioneel of hobbymatig is. “We zijn in 1981 begonnen als ‘Bouwhuis Bakkerijgereedschappen’. Ik reed toen persoonlijk met een bus het hele land door om iedereen de producten te brengen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online webshops op het gebied van bakartikelen. We hebben een ruim assortiment bakspullen, bakproducten en bakbenodigdheden die gebruikt kunnen worden in bakkerijen, maar ook thuis in je eigen keuken. Bij ons vind je niet alleen de standaard producten, maar ook super leuke aanvullingen op je huidige bakproducten, zoals de chocolade- en confettidecoraties uit dit recept”, aldus eigenaar Gerrit Bouwhuis. Anouk maakte deze taart in opdracht van Baktotaal Bouwhuis.

Passie voor bakken
Anouks passie voor bakken ontstond negen jaar geleden toen zij zelf de verjaardagstaart maakte voor de eerste verjaardag van haar oudste zoon. Door uren lang YouTube-video’s te kijken en diverse websites af te struinen naar tips en voorbeelden heeft Anouk de basistechnieken geleerd. Anouk maakt veel creaties in opdracht voor alle gelegenheden, van babyshower of geboorte tot bruiloften en traktaties. “Tegenwoordig draai ik van mei tot en met september een vol bruidsseizoen, één á twee bruidsopdrachten per week. Mijn grote passie zijn sweet tables, tafels vol taarten en kleingebak. Hier kan ik veel creativiteit in kwijt en ook komt mijn liefde voor styling terug, omdat ik alles bij elkaar laat passen en zorg dat er een prachtig geheel staat”, aldus Anouk.

Recept winterwonderland-cake

Ingrediënten Baktotaal Bouwhuis

  • BrandNewCake Stoofperencake-mix;
  • BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim);
  • BrandNewCake Drip Witte Chocolade;
  • BrandNewCake Confetti Sneeuwvlokken Blauw/Wit;
  • BrandNewCake Kleurpoeder Spray Zilver;
  • BrandNewCake Kleurstof Gel Tube Helder Blauw;
  • Cakedrum rond ⌀25 cm;
  • Dobla Chocoladedecoratie Zuurstok;
  • Dobla Chocoladedecoratie Dennenappel;
  • Dobla Chocoladedecoratie Sneeuwbal;
  • Dobla Chocoladedecoratie Pinguïn;
  • RD Eetbare Glitters Sterren Zilver;
  • Magic Sparkles Pastelblauw of Wit;
  • Molen de Hoop Karamelblokjes
  • Karamel naturel
  • Meringue Sticks;
  • Wilton Spuitmondje 1M;
  • Wilton Spuitmondje 4B;
  • Taartzaag
  • Paletmes of schraper
  • Ronde bakvorm 17-20 cm

Overige ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter;
  • 4 eieren;
  • 200 milliliter halfvolle melk;
  • 200 milliliter water;
  • Niet eetbare decoratie, als ijsberen, kerstbomen en een takje groen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de stoofperencake zoals aangegeven op de verpakking. Bak de cake in een ronde bakvorm in ongeveer 60 minuten gaar en laat hem daarna goed afkoelen. Bereid 300 gram crème chantilly zoals aangegeven op de verpakking. Voeg aan een derde deel van de crème chantilly de karamel en de karamelblokjes naar smaak toe. Zaag de cake met de taartzaag in drie horizontale plakken en smeer hiertussen de crème chantilly met karamel, zodat er een laagjes ontstaan. Smeer de cake af met de overige crème chantilly en begin met de witte basis. Smeer de bovenkant en het bovenste randje van de cake af. Zet een klein beetje van de witte crème apart voor het decoreren. Voeg daarna een druppel blauwe kleurstof toe aan de crème en maak de volgende rand. Blijf dit herhalen totdat de cake is afgesmeerd en er een ombre-effect ontstaat. Maak de cake af met de witte chocolade drip.

Decoreer als eerste de cake met de verschillende, niet eetbare, decoraties als kerstbomen en ijsberen. Strooi er meringue sticks tussen. Spuit met de achtergehouden crème chantilly een aantal toefjes op de cake om de lege plekken op te vullen. Decoreer als volgt de cake met eetbare chocoladedecoraties als dennenappels, zuurstokken, sneeuwballen en pinguïns. Strooi de confetti sneeuwvlokken, glittersterren en magic sparkles over de cake heen. Als finishing touch wat kleurpoederspray eroverheen spuiten voor een extra feestelijk effect. Steek her en der nog een takje groen in de cake.